Regel je uitvaart

Regel je uitvaart

Je afscheid organiseren is geen gemakkelijke taak. WillOn helpt je hierbij via onderstaande 10 basisvragen.
Je keuzes worden je dan vrijblijvend en gratis per e-mail toegezonden.

Je kan je uitvaart ook verder tot in de puntjes personaliseren via een tweede vragenlijst. Helemaal onderaan deze pagina kan je deze keuze aanvinken. Ook dit is volledig gratis.

Neem nu een kijkje wat willOn jou te bieden heeft.e.g. 01/01/1990

Help

U dient minimum 18 jaar te zijn om de vragenlijst verder te voltooien.


1. Wie zorgt er voor uw uitvaart?
Help

willOn geeft u de mogelijkheid om de begrafenisondernemer zelf te kiezen op basis van de ingevoerde postcode of de keuze over te laten aan uw nabestaanden.

2. Welke uitvaart wenst u?
Kies één van de onderstaande antwoorden
Help

BELANGRIJK! Uw keuzes inzake stijl en kwaliteit zijn indicatief en helpen wilsuitvoerders en begrafenisondernemer bij de definitieve keuzes.

3. Welke plechtigheid wenst u?
Kies één van de onderstaande antwoorden
Help

Religieuze uitvaart:Bij een religieuze uitvaart vindt de plechtigheid plaats volgens de ritus van de religie die de overledene aanbidt.

 

Vrijzinnige uitvaart:Een vrijzinnige uitvaart is vaak heel persoonlijk. Er wordt gesproken over de overledene, over zijn leven en hoe hij was als persoon, vaak ondersteund met zelf geschreven teksten en muziek. Deze plechtigheid kan in eender welke geschikte ruimte plaatsvinden. Vaak wordt de ceremonie begeleid door een moreel consulente.

 

Burgerlijke uitvaart:Een burgerlijke uitvaart staat los van elke levensbeschouwing. Hier wordt er voornamelijk gefocust op het moment van bezinning. Eveneens vaak onder leiding van een moreel consulente.

4. Wenst u een mogelijkheid tot laatste groet?
Kies één van de onderstaande antwoorden
Help
Er wordt grotendeels geopteerd om de laatste groet in het mortuarium plaats te laten vinden. Opbaring in een mortuarium is het gemakkelijkst, dit omdat zij beschikken over het nodige materiaal om het lichaam van de overledene te verzorgen en te bewaren.

Indien de keuze wordt gemaakt om de overledene thuis op te baren voor de laatste groet. Moet men wel rekening houden dat het huis over voldoende ruimte beschikt om genodigden te ontvangen. Daarnaast komen er wel nog kosten bij voor eventuele verplaatsing, verzorging en materiaal om het lichaam van de overleden koel te bewaren. Maar hierbij kan er natuurlijk wel door nabestaanden op eigen wijze en in een vertrouwde omgeving afscheid genomen worden van de overledene.
5. Wenst u een samenzijn na de plechtigheid?
Kies één van de onderstaande antwoorden
Help

Na de uitvaartplechtigheid wordt er vaak nog een samenzijn georganiseerd waar vrienden, familie en kennissen kunnen napraten en herinneringen ophalen aan de overledene. Dit gaat meestal gepaard met een hapje of een drankje.

Daarnaast is het een mooie gelegenheid om oude contacten terug op te nemen. De kostprijs is berekend op basis van een gemiddeld aantal aanwezigen en een gemiddelde prijs voor de keuzemogelijkheden.

6. Wenst u een rouwbrief?
Kies één van de onderstaande antwoorden
Help

Een gebruikelijke manier om familie, vrienden en kennissen op de hoogte te brengen van het overlijden is via de rouwbrief. Je kan de stijl van rouwbrief hier aangeven.

Wens je je rouwbrief volledig zelf samen te stellen, bv. eigen tekst en afbeelding toevoegen, dan kan je dat in de tweede vragenlijst (na de 10 basisvragen).

BELANTRIJK! Uw keuzes inzake stijl en kwaliteit zijn indicatief en helpen uw wilsuitvoerders en begrafenisondernemer bij de deftinitieve keuzes.

7. Wenst u een bidprentje?
Kies één van de onderstaande antwoorden
Help

Je kan de stijl van je bidprentje hier aangeven.


Je bidprentje personaliseren? Dit kan in de tweede vragenlijst. Daar heb je de mogelijkheid om een persoonlijke toets aan je bidprentje te geven. Je kan bv. eigen tekst en afbeeldingen toevoegen. BELANGRIJK! Uw keuzes inzake stijl en kwaliteit zijn indicatief en helpen wilsuitvoerders en begrafenisondernemer bij de definitieve keuzes.

8. Wenst u een aankondiging in de krant?
Kies één van de onderstaande antwoorden
Help

Je kan aangeven in welke krant je overlijdens- of herdenkingsbericht gepubliceerd moet worden.

Volledig zelf bepalen wat er in je overlijdens- of herdenkingsbericht staat? Het kan in de tweede vragenlijst. Daar kan men bv. eigen tekst en afbeelding toevoegen.

9. Dank u wel, u heeft nu de basisvragen ingevuld.

 


Volgens uw huidige keuzes zal uw uitvaart tussen de € 1000 en de € 2000 kosten.


Wenst u zich voor dit bedrag (€ 2.000) te verzekeren (ja/nee) of bepaalt u zelf het te verzekeren bedrag ?


De door mij geselecteerde begrafenisondernemer mag mij, via email, contacteren.


Even samenzitten met de geselecteerde begrafenisondernemer
kan eventueel nuttig zijn om je keuzes verder in detail af te stemmen.

Help

Op basis van uw voorgaande wensen krijgt u een kostenschatting van hoeveel uw uitvaart u ongeveer op dit moment zou kosten. Indien gewenst, kan u hiervoor een uitvaartverzekering aangaan zodat uw nabestaanden niet belast worden met de financiële lasten van de uitvaart.

Indien u aangeeft dat u een offerte wenst, zal u volledig vrijblijvend een persoonlijk verzekeringsvoorstel ontvangen.

Opgelet!:
De kostenraming gaat uit van volgende assumpties:

  • Aantal rouwbrieven: 200
  • Aantal bidprentjes: 150
  • Krantenbericht: standaard formaat

10. Misschien wil u ook een testament laten opmaken.

 

      Vink dan ja aan en kies uit de lijst notarissen:

Help

Indien u nog geen testament heeft laten opmaken en u dit graag zou willen, kan u op basis van uw postcode een notaris aanduiden. De notaris zal u dan zo spoedig mogelijk contacteren om een afspraak met u vast te leggen, om de juridische regelingen omtrent uw uitvaart op te stellen.

Mocht uw gewenste notaris niet in onze lijst voorkomen, kijk dan even op de site www.notaris.be.

Hebt u vragen omtrent uw testament? Regel dit dan best met je notaris, want het testament kan niet ondersteund worden door willOn.

U heeft nu de 10 gratis basisvragen ingevuld. U heeft nu twee keuzes:

Om verder te kunnen gaan, dient u enkele gegevens in te vullen:
 
naam
voornaam
e-mailadres
 
Druk nu onderaan deze pagina op "Zend de vragenlijst naar uzelf".

    

Bekijk onze virtual tour en ontdek de extra mogelijkheden van willOn.

 

U heeft nog geen vragen ingevuld !

Vult u de vragenlijst liever niet nu in? Geef dan hieronder uw mailadres op om direct te registreren: