Ideeën

Ideeën

Het belangrijkste doel van willOn

Het belangrijkste doel van willOn is om mensen het afscheid te geven dat zij altijd graag gewenst hadden. Door zelf hun eigen uitvaart te plannen kunnen zij aan familie en vrienden hun wensen kenbaar maken. Meer en meer mensen hebben immers een duidelijk beeld van hoe ze graag gevierd en herinnerd zouden worden. willOn.be laat toe dit zo duidelijk mogelijk te bepalen.

Ondanks de stijgende populariteit van het internet, blijft het regelen van je uitvaart via het internet een minder gebruikelijke manier. Voordeel van het bepalen van je uitvaartwensen via het internet is dat je dit in alle rust, op je eigen tempo en in je vertrouwde omgeving kan doen. Bovendien biedt de website de mogelijkheid om persoonlijke boodschappen, foto’s en dergelijke in een database op te slaan en op elk moment en op elke plaats te raadplegen. Dit zal het personaliseren van de uitvaart en de herinnering aan u of de overledene bij de nabestaanden versterken.

Daarnaast is deze website ook voor informatieve doeleinden bestemd. Indien u graag meer wil weten over wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken, zal u het op onze website kunnen terugvinden. Zo hoeft u niet meteen bij een uitvaartondernemer binnen te stappen.

Transparantie in productkeuze en prijsindicatie

Onze observatie gaf aan dat het uitvaartlandschap in België zeer gespreid is. Met meer dan 800 begrafenisondernemers waarvan het merendeel niet actief op het internet, vonden we het zinvol om een platform op te starten dat enerzijds begrafenisondernemers zal helpen om hun producten en diensten te digitaliseren en daarnaast al deze informatie op een overzichtelijke en transparante manier zal aanbieden aan de gebruiker. Waar de gebruiker of nabestaanden vroeger persoonlijk dienden langs te gaan bij de begrafenisondernemer, kan de nodige informatie op basis van enkele klikken opgevraagd worden.

Het taboe rond de dood stilaan doorbroken

De dood zal hoe dan ook steeds een moeilijk onderwerp blijven om over te praten. Door programma’s zoals “Een laatste groet” van Bart Peeters zien we een duidelijke trend in het bespreekbaar maken van het onderwerp ‘de dood’. Het doel van deze website is dan ook om op een constructieve en positieve manier bij te dragen tot de communicatie omtrent het aspect van afscheid nemen en de daarbijhorende afscheidsplechtigheid.