Groene uitvaart

Ideeën: Groene uitvaart

Het gebruik van milieuvriendelijke materialen, ook tijdens een uitvaart, trekt steeds meer en meer de aandacht. Daarom biedt de sector de mogelijkheid om te kiezen voor een groene uitvaart waarbij men materialen gebruikt die niet of minder schadelijk zijn voor het milieu. Zo bestaat er de mogelijkheid om een ecologische kist te kiezen waarbij eveneens de handvatten, sluitschroeven, stoffering en kussens uit ecologisch materiaal bestaat.

Het meest vervuilende aspect aan de uitvaart is het vervoer (lijkwagen, volgauto’s). Indien gewenst zou men dus kunnen opteren om de kist met de koets te laten vervoeren waarbij de familieleden te voet volgen. Ook kan men gebruik maken van een uitvaartbus waarbij de hele familie tesamen vervoerd wordt en zo de impact op het milieu beperkt wordt.

Daarnaast komen er meer en meer natuurlijke begraafplaatsen, waaronder het Schoonselhof in Antwerpen. Hier heeft men een park opengesteld waar enkel het begraven van biologisch afbreekbare urnen is toegelaten waarbij de laatste rustplaats eveneens een miliebewuste keuze is.

Nuttige link: